• slide-taal-en-beeld

Taal & Beeld Ingrid Putker
   
Ingrid-Putker-TB   Taal & Beeld: tekst en fotografie door Ingrid Putker
Ik schrijf glasheldere teksten en maak bijzondere foto’s voor uw website en brochure. De totale productie neem ik u uit handen tot de website online is en de brochure is bezorgd. Ik ben tekstschrijver, fotograaf en jurist.

Meer fotografie en nieuws vindt u op www.ingridputker.nl

Sinds 2003 ben ik zelfstandig tekstschrijver. Daarvoor werkte ik als wetgevingsjurist bij de Raad van State, als advocaat bij Houthoff Buruma en De Brauw Blackstone Westbroek en als arbeidsjurist bij Shell.

In samenwerking met vormgevers, webbouwers en een drukkerij produceer ik websites, brochures, nieuwsbrieven, persberichten, artikelen. Hiervoor schrijf ik niet alleen de (juridische en commerciële) teksten, als ervaren fotograaf maak ik ook foto’s die de tekst versterken. Ik volg sinds 2009 de vakopleiding aan de Fotoacademie in Rotterdam.

Van jurist...
Als advocaat arbeidsrecht waren taal en recht mijn gereedschap om brieven, pleidooien of overeenkomsten te schrijven. Voor de werknemer die “als donderslag bij heldere hemel” was ontslagen, of voor de werkgever voor wie “de maat echt helemaal vol” was.
Formuleringen die doel raakten, daar zocht ik ook naar als wetgevingsjurist voor de Raad van State bij het schrijven van adviezen over nieuwe wetgeving. Of als arbeidsjurist bij een presentatie over de nieuwste wetswijzigingen voor de personeelsfunctionarissen of Ondernemingsraad van Shell International.

...tot tekstschrijver...
Schrijven en presenteren trok mij zo dat ik na veertien jaar juridische functies besloot van tekst mijn vak te maken. Sinds 2003 is taal mijn gereedschap om bedrijven, producten en mensen voor het voetlicht te brengen.

...en fotograaf
Om mijn geschreven tekst te visualiseren fotografeerde ik. Expressieve foto’s vergroten de overtuigingskracht van tekst. Ze komen in één oogopslag binnen; pakkende beelden blijven bij. Om die wisselwerking tussen taal en beeld optimaal te benutten, startte ik de vakopleiding aan de Fotoacademie en richtte ik Taal & Beeld op.

Opleiding
Rechten Vrije Universiteit Amsterdam
Master of Laws (LL.M.) University of London
Fotoacademie

Werkervaring
1987 - 2001
Ministerie van Justitie – Juridisch medewerker Hoofdafd. Privaatrecht en Dir. Politie
Buruma Maris (thans Houthoff Buruma) - Advocaat arbeidsrecht
Raad van State - Wetgevingsjurist
De Brauw Blackstone Westbroek - Advocaat arbeidsrecht
Shell International – Arbeidsjurist
2003 - heden
Zelfstandig tekstschrijver:
- 2004 - 2010 lid van de franchiseketen Klare Taal
- vanaf 2010 eigenaar Taal & Beeld

Lid van Tekstnet, beroepsvereniging van tekstschrijvers

De letters van papierpulp op deze en de homepagina zijn gemaakt door Miriam Londoño